Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За първи път в историята двама папи ще живеят едновременно във Ватикана
2 Май 2013

Папа Бенедикт XVI, който се оттегли от светия престол през февруари, ще се завърне днес във Ватикана, където ще се отдаде на усамотен живот в манастир, съобщава БНР.

Следобед към 17.00 часа местно време почетният папа Бенедикт XVI ще се завърне с хеликоптер във Ватикана от лятната резиденция двореца Гандолфо, недалеч от Рим, където той прекара последните два месеца, след като се оттегли от престола на 28 февруари. Това съобщи говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди.

Почетният папа ще живее в малкия бивш женски манастир "Матер еклезие", чиято сграда наскоро беше отремонтирана.

Макар и на четири етажа, манастирът намиращ се в градините на Ватикана, има площ само от около 200 кв. метра, като апартаментът на 86-годишния папа Бенедикт XVI ще бъде на първия етаж.

Заедно с почетния понтифик там ще бъдат настанени неговия личен секретар Георг Генсвайн и четирима души обслужващ персонал.

Предвиден е и апартамент за брата на Бенедикт XVI – Георг Ратцингер. За първи път в историята двама папи ще живеят едновременно на територията на Ватикана – бившият, Бенедикт XVI и настоящият папа Франциск.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.