Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Молебен за закрила, мир и благополучие на българите
7 Април 2013
На днешната Неделя Кръстопоклонна подобни молебени бяха отслужени във всички православни храмове

Молебен за закрила, мир и благополучие на целия български народ бе отслужен в храм-паметника "Св. Александър Невски".

В молебена и предшествалата го света Литургия се включиха десетки столичани. На днешната Неделя Кръстопоклонна подобни молебени бяха отслужени във всички православни храмове. След края на светата Литургия миряните в храм-паметника "Св. Александър Невски" чуха и проповед, призоваваща ги към достойно понасяне на своя собствен кръст в тежките за обществото и страната ни времена.

Около 11 часа във Варна започна литийно шествие до Аспаруховия мост. Там също ще бъде отслужен молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ и ще се извърши освещаване на моста, където немалко българи са сложили край на живота си. От Варненска и Великопреславска митрополия призоваха не само миряните, но всички граждани да се включат в шествието.

БГНЕС припомня, че на среща с държавния глава в четвъртък, Плевнелиев призова представителите на основните вероизповедания да отслужат всенароден молебен на всички вероизповедания в техните храмове за мир, здраве и благополучие, в продължение на три дни – на 5, 6 и 7 април. Пътят към храма е много важен, защото той може да отмени пътя към самоубийство, към престъпност, към липсата на любов. Да познаем себе си, да се покаем, за да не се превръщаме в общество на самозвани съдници, каза тогава Знеполският епископ Йоан. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.