Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Милиони ще присъстват на беатификацията на папа Йоан Павел II
10 Февруари 2011
Ще има най-малко "два милиона, два милиона и половина" богомолци, прогнозира кардинал Жозе Сараива Мартинс, префект на Конгрегацията на Ватикана за делата на светците

Над два милиона богомолци се очаква да пристигнат в Рим за обявяването на папа Йоан Павел II за блажен на 1 май във Ватикана. Туристическите агенции вече едва смогват да им намерят подслон, а цените в хотелите растат главоломно, съобщава АФП.

Ще има най-малко "два милиона, два милиона и половина" богомолци, прогнозира кардинал Жозе Сараива Мартинс, префект на Конгрегацията на Ватикана за делата на светците. Именно той следеше първите етапи от процеса по канонизирането на харизматичния полски папа, който почина на 2 април 2005 г., след като беше папа четвърт век. "Веднага след съобщението, че ще бъде обявен за блажен, резервациите рязко се увеличиха", съобщи Джузепе Раскиоли, председател на Federalberghi Roma, представляваща около 500 хотели, които предлагат около 80 000-90 000 стаи от общо разполагаемите 150 000.

Той предвижда, хората, които ще се стекат на церемонията ще е приблизителен на броя им за погребението на папата. Тогава в Рим пристигнаха два-три милиона души. Раскиоли предпочита друга дата за церемонията, тъй като "уикендът на 1 май винаги е бил много натоварен туристически период". "Ще бъде като в Монте Карло, когато се провежда кръг от Формула 1", допълва той. Цените също рязко се увеличиха - нощувката в хотел с две звезди струва 330 евро (вместо 100), а стая в четиризвезден хотел излиза 1760 (вместо 530 евро).


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.