Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ватикана призна чудо направено от папа Йоан Павел II
14 Януари 2011
Това стана след като комисия от лекари не можа с помощта на научни методи да обясни изцелението от болестта на Паркинсон на френска монахиня

Специална комисия от кардинали и епископи призна чудо, което се е случило с посредничеството на папа Йоан Павел II, съобщи радио Ватикана. За да завърши процеса на беатификация (причисляване към блаженните) на покойният папа на католическата църква специална комисия официално трябва да признае извършено чудо. Кардиналите и епископите започнали да разглеждат въпроса, след като в края на декември комисия от лекари не можа с помощта на научни методи да обясни изцелението от болестта на Паркинсон на френската монахиня Мари Симон-Пиер.

През юли 2001 г. болестта на Паркинсон парализирала лявата страна на тялото на 49-годишната монахиня. От 2 април 2005 г., когато почина Йоан Павел II, нейните симптоми се засилвали с всеки изминал ден, влошавало се зрението и здравето като цяло. Когато на 13-ти май 2005 година Папа Бенедикт XVI се съгласи да започне предварителен процес на беатификация на своя предшественик, стана възможно по време на молитва да се иска застъпничеството на Йоан Павел II пред Бог. Сестрите от манастира започнали да се молят за изцеление на болната сестра Мари. Точно два месеца след смъртта на папа Йоан Павел II, Симон-Пиер оздравяла. Проведените неврологични изследвания потвърдили: Сестрата е здрава!

Главата на Римокатолическата църква Бенедикт ХVІ потвърди решението на комисията от кардинали и епископи. Официалното обявяване за блажен на покойния папа Йоан Павел II е насрочено за 1 май.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.