Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес се навършват 100 години от рождението на Майка Тереза
26 Август 2010
Майка Тереза, която е от албански произход, беше обявена за блажена от папа Йоан Павел II през октомври 2003 г.

С тържествено заседание днес македонският парламент отбелязва 100-годишнината от рождението на Майка Тереза. Агнеса Гонджа Баяджиу, която е етническа албанка, е родена в Скопие, предаде БНР. Неотдавна в центъра на града бе построен нов дом-паментик на Майка Тереза, който с архитектурата си предизвика доста противоречиви реакции.

Специални изложби и тържествена служба в Католическата църква в Скопие съпътстват честванията на 100-годишнината от рождението на Майка Тереза.

С тържествена меса и в Калкута, Индия, започнаха церемониите по повод рождението на Майка Тереза. Месата се състоя в централата на Ордена на милосърдието, който Майка Тереза основа през 1950 г. и където беше погребана след смъртта си. По време на месата, на която присъстваха хиляда души, беше прочетено послание от папа Бенедикт XVI. Майка Тереза, която е от албански произход, беше обявена за блажена от папа Йоан Павел II през октомври 2003 г.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.