Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Австрийски манастир предлага на мъжете да бъдат монаси само за един уикенд
22 Февруари 2010
Францисканците от Мария Енцерсдорф предлагат на мъжете възможността да бъдат монаси за един уикенд

Манастир близо до австрийската столица Виена предлага на мъжете възможността да бъдат монаси за един уикенд, предаде BBC. Францисканците от Мария Енцерсдорф сега отварят вратите си за посетители, тъй като се нуждаят от нови попълнения. По време на уикенда, те ще имат възможността да работят и да се молят заедно с монасите.
Францисканците казват, че искат да създадат на хората реалистично впечатление за работата като монах. Приемат се мъже до 40 години.

Схемата, която се предлага безплатно, започна миналия октомври и оттогава трима души обмислят да станат монаси, посочват от ръководството на манастира. По принцип не става дума само за мъжете - орден на сестрите францисканки също предлага безплатен уикенд, с който посетителките да бъдат въведени в монашеския живот.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
14 Jul, 2010 | 23:12

Братя католици, манастирският живот в наше време може да бъде много изгоден. Ако вие на двайсет години внесете на дългосрочен влог някаква скромна сума, примелно десет хиляди, за двайсет години тя ще стане сто, не във всяка банка де, без да имате никакви житейски грижи. Когато излезете на четиридесет години, ще си устроите в апартамента на вече починалите си родители такъв доживотен рай, какъвто не могат и да си представят вашите връстници вложили най добрите си години, скромни пари и наследствения апартамент в Демокрацията. За добро настроение ще трябва само да страните от тази мутренска прослойка комунисти, която ще ви шиба през лицето с агресивното - това пари ли са, скрийте се с тези сто хиляди! За вас те автоматично са мъртавци, след като сте придобили за двайсет години тренинг. Излизането от света си идва само, без непрекъснат пост и молитва. Дяволът в случая има само един ход, и ако ви искуши, язък за благородната хитрост. Той ще ви предложи да напишете книга за манастира, срещу такъв хонорар, че сами ще се засрамите от вашите сто хиляди. Ако се опитате да се преборите, ще се изненадате че дявол всъщтност няма, има контракт за много пари, издателство, гарантирани преводи в развити икономически страни, момичета и необходимост за влизане в обществото. Пост и молитва извън манастира са комични. Издателят ако научи, ще настоява да бъдат включени в края на книгата. Вие ще замахнете да захвърлите всичко, и вече наистина да отидете в манастир - но за дявола вече сте лесни. Той ще ви прелъсти да служите на народа, изчезващ в еврейския свят. Ще ви внуши че народа има нужда от вас, този народ, дето намира удоволствие и в агонията си. Ако направите това, напразно сте биле в манастир, а парите дето сте спестили дявола ще си ги прибере.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.