Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Полша видяха “огнена фигура” на Йоан-Павел ІІ
Николай Атанасов - 16 Октомври 2007
Кадрите на най-обичания папа, “махащ” от огъня, бяха излъчени и по телевизията на Ватикана

Полски вярващи видяха в пламъците на възпоменателен огън фигурата на покойния папа Йоан-Павел ІІ, който ги благославя. Един от очевидците успял да запечата фигурата с фотоапарата си и сега сензационните кадри се излъчват по католическата телевизия на Ватикана, съобщава британският вестник The Daily Mail.

Видението се явило на 2 април 2007 г., по време на възпоменателна масова служба на откритопо повод втората годишнина от смъртта на Светия отец. Церемонията се състояла в местността Бескид Живецки (Beskid Zywiecki), близо до родния град на Карол Йозеф Войтила, Катовице в Южна Полша, и на нея присъствали стотици вярващи.

Авторът на уникалните снимки, Гжегож Лукашик (Gregorz Lukasik) разказва: “Едва когато се върнах вкъщи и започнах да разглеждам снимките, разбрах че съм уловил нещо невероятно. Показах ги на брат ми и на сестра ми и те също като мен бяха убедени, че в пламъците се е образувала фигурата на папа Йоан-Павел ІІ”. След това потвърждение, Лукашик се решил да ги покаже на местния епископ, който му казал, че Йоан-Павел ІІ е правил много пътувания приживе и продължава да ги прави и след смъртта си.

Ярек Челецки (Jarek Cielecki), директорът на новинарската служба на телевизията на Светия престол Vatican News Service, който е полски свещеник и приятел на покойния понтифик, заминал на място в Полша, за да провери истинността на видението. След завръщането си, Челецки също заявил, че е уверен, че е видял “раба Божи Йоан-Павел ІІ”.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.