Факти, Анализи, Коментари
   24 Февруари 2020
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Рицарят Балиан търси опрощение за греховете си в “Небесно царство”
18 Май 2005

Ковачът Балиан се присъединява към отряд кръстоносци, сред които открива истинския си баща.


Ковачът Балиан се присъединява към отряд кръстоносци.
     С новия си филм “Небесно царство” режисьорът Ридли Скот доказа, че не е приключил с жанра “героичен епос”, дори и след пожъналия невероятен успех “Гладиатор”. Главните роли в “Небесно царство” (“Kingdom Of Heaven”) се изпълняват от Орландо Блум, Джеръми Айрънс и Лиъм Нийсън. Сценарият на продукцията е на Уилям Монахън, а световната й премиера бе на 6 март 2005 г.

     Ридли Скот с неподражаемо майсторство разказва историята на смел рицар, който търси опрощение за греховете си. Пропитата с драматизъм лента описва приключенията, пред които се изправя младият Балиан (в ролята Орландо Блум) по пътя си към славата.

     “Небесно царство” бележи голяма крачка в кариерата на един от най-известните млади актьори в Холивуд – Орландо Блум. Орландо изгради перфектния си образ на “приключенец” след участието в ред хитове – “Властелинът на пръстените”, “Троя”, “Карибски пирати” и “Бандата на Кели”. В “Небесно царство” той отново играе мечоносец, който са сражава в една отминала епоха – герой, който едва ли някой може да отрече, че му пасва идеално. Филмът обаче се различава от изброените по един основен показател – в “Небесно царство” Орландо Блум не е в поддържаща, а в главна роля.


Пропитата с драматизъм лента описва приключенията, пред които се изправя младият Балиан.
     Историята:
     Ковачът Балиан се присъединява към отряд кръстоносци, сред които открива истинския си баща. В битка баща му е убит, но преди това той посвещава сина си в рицарство. Балиан се отправя към Иерусалим, за да се закълне във вярност към краля. Там той се влюбва в краската сестра Сибила и открива смъртен враг в лицето на съпруга й – магистърът на ордена на тамплиерите Ги дьо Лусиян...

     Специално за ролята на Балиан в “Небесно царство” Орландо Блум качва 8 кг. Младият актьор дори получава тежка травма при една от схватките с мечове. Актьорът споделя, че за него участието във филма на Ридли Скот е представлявало истинско предизвикателство.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително