Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дует "Мания" и варненката Катя Ташева ще представят България на фестивала "Откритие 2005"
28 Март 2005

”Откритие” в единственият български международен конкурс за поп и денс песен.


И двете сестри пеят от малки - най-напред в детски хорове и вокални групи!
     Вече са известни българските участници на тазгодишното издание на фестивала “Откритие”. Този път страната ни ще бъде представяна от хитовия дует “Мания” и от 19-годишната варненка Катя Ташева. Те ще се състезават за наградите ”Откритие” в единствения български международен конкурс за поп и денс песен и за изпълнител във Варна на 6 и 7 май, заедно с певци от ЮАР, Португалия, Полша, Италия, Колумбия, Русия, Молдова, Македония, Малта, Испания, Словакия, Узбекистан, Аржентина, Естония и Румъния.

     Накратко за изпълнителите:
     Дует “Мания” е създаден в София през 1999 г. Първият албум на сестрите Даниела и Юлия излиза през октомври 1999 г. Няколко песни от него - “Не искам, не мога” и “Светът е за двама”, стават абсолютни хитове, а “Светът е за двама” се задържа на върха на българския чарт 15 поредни седмици.

     И двете сестри пеят от малки - най-напред в детски хорове и вокални групи. През 1996 г. Даниела печели втора награда на фестивала “Златен Орфей”, а следващата година работи като певица на пътнически лайнер. През 1998 г. и двете сестри в дует работят за норвеждата музикална компания RAM като певици на норвежки лайнери.


Катя Ташева е възпитаничка на студио “Да”.
     През 1999 г. дуетът печели първа награда на Международния фестивал за млади таланти Melfest в Македония, а през 2000 г. - първо място на Световния конкурс за изпълнителско изкуство в Лос Анджелис, САЩ. Същата година “Мания” е обявен за най-добър български дует. През ноември 2003 г. Даниела и Юлия участват в една от най-големите музикални прояви в Китай - Тhe World Music Festival Nanning. Същата година излиза и вторият им албум. През май 2004 г. двете сестри отново пяха в Китай, този път на друг популярен фестивал в Пекин. Там те изпълниха песни от втория си албум, а през месец ноември бяха сред финалистите в международния конкурс “Универсталент” в Прага.

     Катя Ташева е родена във Варна през 1986 г. Възпитаничка е на студио “Да” (в това студио първите си крачки в поп музиката направи и Деси Добрева, екс-вокалистката от “Шоуто на Слави”). Нейно изпълнение е включено в компактдиска на студиото, издаден през миналата година.

     Хобитата на Катя са музиката, пеенето, театърът и фотографията. Предпочитаните й музикални стилове са джаз, соул и алтърнатив. Обича да прекарва свободнто си време с приятелите.

     Катя има много благородна мечта - нейното послание да достигне чрез музиката до сърцата на хората. “Искам да влагам сърцето си в своята работа, каквато и да е тя, да покажа, че всичко е възможно!”, споделя младата изпълнителка.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.