Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Класиката “1987” на WHITESNAKE със супер делукс издание за 30-тата си годишнина
20 Август 2017
Изданието ще бъде налично в няколко версии на 6-ти октомври от Parlophone
Колекцията от 4 CD/DVD диска включва нова ремастерирана версия на оригиналния албум плюс неиздавани записи и изпълнения на живо, видеоклипове и документален филм. Изданието ще бъде налично в няколко версии на 6-ти октомври от Parlophone.
Whitesnake вече имат издадена поредица от албуми, влезли в топ 10 в Обединеното кралство, Европа и Япония преди групата да завладее целия свят със записа си “1987”, който става мултиплатинен и включва сингъла “Here I Go Again“. Албумът, превърнал се в класика, тази година навършва 30 години и Parlophone отбелязва годишнината му с 4 нови версии, включително разширен бокс сет.
Супер делукс изданието на албума “1987” на Whitesnake ще бъде налично на 6-ти октомври. В колекцията от 4 CD/DVD диска са включени оригиналния албум с нов ремастериран звук, неиздавани изпълнения на живо и записи, музикални клипове, записи от концерти, както и 30-минутен документален филм с ново интервю с David Coverdale, вокалист и основател на Whitesnake. В колекцията присъства и книга от 60 страници с твърди корици, която съдържа изключителни непоказвани до сега снимки от епохата на албума, обширни записки базирани на нови интервюта с Coverdale, плюс книжка с твърди корици, съдържаща редки и невиждани снимки от дадения период, есе, базирано на нови интервюта с Coverdale, както и книжка с текстовете на песните от албума с ръкописния почерк на вокалиста. Аудиото версията ще бъде налична и в дигитален формат чрез платформи за изтегляне и стрийминг услуги. 
Освен това на същия ден излизат и три други версии на албума “1987” на Whitesnake. Делукс изданието ще бъде в два варианта, 2 CD-та и 2 плочи, всяка съдържаща ремастерирания албум и добавена селекция от неиздавани досега бонус записи. Също така ще може да се открие и версия на албума на един диск.
Това ще отбележи първото излизане на албум на Whitesnake след подписването на новото споразумение за каталога на групата с Rhino Entertainment, които са част от Warner Music Group. Тази нова сделка включва както северноамериканските, така и японските права, отбелязвайки началото на преиздаването на съществена част от каталога на Whitesnake под шапката на Warner Music Group.
„Много ме радва факта, че най-накрая толкова голяма част от каталога на Whitesnake ще бъде под един покрив със семейството на Warner и съм много развълнуван да работя с този страхотен екип от световно ниво“, споделя Coverdale. „Имам невероятни спомени от сътрудничеството ми с Warner от времето с Deep Purple, когато бяхме при Geffen, които тогава се дистрибутираха от  Warner, така че чувството е все едно се завръщам у дома, сега заедно с Whitesnake. Това сложно преиздаване е перфектният проект, който ще стартира тази нова връзка.“ 
„Whitesnake е една от вечните невероятни рокендрол банди, с David, който е абсолютна икона като вокалист и фронтмен“, казва президентът на Rhino Mark Pinkus. „Много се вълнуваме, че получаваме толкова голяма част от каталога на Whitesnake с Warner в световен мащаб и нямаме търпение феновете да видят какви издания сме планирали за следващите години.”
Скоро след излизането на албума “1987”, през април 1987 г., той печели огромен успех по света, продавайки повече от милиони копия. Достига до второ място в класацията за албуми на Billboard, като включва четирите известни сингъла: “Still Of The Night”, “Give Me All Your Love”, “Is This Love” (която достига до втора позиция) и хита, достигнал до номер 1, “Here I Go Again”.
Супер делукс изданието на албума на Whitesnake “1987” идва с цял диск с неиздавани досега изпълнения на живо с участието на Adrian Vandenberg, Vivian Campbell и Tommy Aldridge, записани от турнето на групата през 1987-88 г. Музиката включва изпълнения на живо на няколко парчета от “1987”, плюс класиките на Whitesnake: “Slide It In”, “Love Ain’t No Stranger” и “Slow An’ Easy.”
В допълнителен диск е представен творческия процес при създаването на албума със селекция от 11 неиздавани досега демо версии и записи от репетиции, включително ранни версии на всяка една песен от албума “87 Evolutions”. Финалният диск представя нови ремикс-версии на четири от песните и включва редки радио  миксове, както и песни от “87 Evolutions”, EP издадено ексклузивно в Япония.
В DVD-то на супер делукс изданието на албума “1987” на Whitesnake са включени видеоклиповете на четирите сингъла, всеки от който е внимателно възстановен и пресъздаден за 5.1 съраунд звук системи за пръв път. В допълнение към DVD-то е добавен и нов 30-минутен документален филм за създаването на албума “1987”, ново промо видео, заснето специално за този сет на версията от 1988 г. на “Here I Go Again“, както и неиздавани досега кадри от турнето през 1987-88 г.
Всички нови версии на “1987” на Whitesnake ще са на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.