Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дует Мания се превъплъщават в римски жрици в клипа си “Много далеч”
21 Септември 2004

Действието се развива в някакъв странен период от време, нереална смесица от съвременност и митичност, за което допринася и наситената със загадъчни елементи музика.


Като признание за таланта на Даниела и Юлия, БНР продуцира за тях песен!
     Видеоклипът на дует Мания към песента “Много далеч” е заснет през ранната пролет в Арбанаси, с режисьор Наско Аретов. В клипа двете диви се преобразяват в древни римски жрици (мании), които преследвали мъжете и ги превръщали в техни роби. Дали по заповед на съдбата или просто съвпадение, в клипа двете преследват един и същи мъж, нещо което вече им се е случвало. Дали съдбата отново ще ги изправи пред труден избор – ще разберете от самия клип.

     Действието се развива в някакъв странен период от време, нереална смесица от съвременност и митичност, за което допринася и наситената със загадъчни елементи музика, дело на Виктор Стоянов – композитор и аранжор на песента. “Очакваме още хитове от него”, споделя самата Юлия.

     Заради сцените в клипа и двете момичета преминаха курс по езда и макар че са се представили отлично, дивите жребци често са го вкарвали в стресови и опасни ситуации. Снимките са направени на открито, през нощта, при минусови температури, от които двете сестри са измръзнали, тъй като са били облечени в доста оскъдни дрехи. Теихните “нещастия” е преживял и “Мистър България” Данаил Милев, който е в ролята на красивия мъж, станал обект на преследване от двете Мании.

     Малко е останало целият екип да се откаже от снимките, след като се случили няколко призрачни неща: постоянно падащи свещи, при положение, че са добре закрепени и няма вятър; странни шумове от 300-годишната къща, в която са снимали части от клипа; невидими ръце ръзсъбличали момичетата. Но целта да се направи интересен за публиката клип, притъпила всички страхове и работата продължавала, макар и в обосновката на филм на ужасите.

     Като признание за таланта на Даниела и Юлия, БНР продуцира за тях песен, която носи името “Време за мечти” и вече е записана в студио 1 на БНР. Това е само началото на бъдещ проект с бигбенда на БНР. Песента е по музика и аранжимент на Ивайло Кънчев, а текста е на Дарина Анастасова. Изпълнителен продуцент на целия проект е Мая Райкова от БНР.

     Дуетът участва и в пролетния радиоконкурс на БНР и спечели трето място с една от песните, която ще влезе в новия албум – “Ще бъда там”, балада, която със сигурност може да разчуства всеки!

     Материалът е предоставен от “Селект Мюзик”!


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.