Факти, Анализи, Коментари
   7 Февруари 2023
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Започна 41-ия Международния фолклорен фестивал в Бургас
19 Август 2013
14 фолклорни състави от 3 континента участват на фестивала

14 фолклорни състави от 3 континента участват на фестивала, който бе открит тази вечер от министъра на културата Петър Стоянович.

До 23 август, бургазлии и гостите на града, могат да гледат изпълнения на танцови състави от Индонезия, Грузия, Турция, Египет, Полша, Хърватия, Италия, Словакия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Гърция и България. По традиция, фестивалът бе открит с пъстро дефиле на участниците по центъра на Бургас до Летния театър.

Представителите от дванайсетте държави ще изнесат своите фолклорни програми и пред жителите на кварталите и селища от общината, сред които са ж.к. "Меден рудник", Крайморие, Долно Езерово, Горно Езерово, Сарафово, Ветрен, с. Маринка и гр. Българово. България ще се представя от танцови изпълнения на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа", с художествен ръководител Марио Егов и Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев", под ръководството на Павлина Кръстева и Димитър Тонев. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.