Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
MISS YOU на Румънеца и Енчев се върти в 41 страни [ВИДЕО]
24 Април 2013
Сингълът е с участието на Haddaway и Coolio

От началото на 2013 година Румънеца и Енчев скорострелно развиват кариерата си както в България, така и извън нея, като преди броени дни за първи път в 15 годишната си кариера пуснаха свой собствен уеб сайт. Появата на дигиталната визитка е в следствие от успехите им в световния ефир. Техният петзвезден проект „MISS YOU“ с Coolio, Haddaway и Goast, реализиран в края на миналата година, дебютира в световния ефир преди седмица и вече звучи в радиоефира на повече от 41 държави. Успехът ги постави в класация редом до звезди като Lou Bega и Snoop Dogg.

“За сега ни въртят 5 радиостанции в Холандия, 4 в Дания, 2 в Белгия, 2 във Франция, в Германия, Щатите и в 3000 интернет радиостанции в цял свят, и е първото българско парче, което се върти в 580 000 търговски обекта в 41 държави.”, радва се Румънеца. “Тази музикална експанзия ни накара след 15г. да открием собствен уебсайт изцяло на английски език /www.reofficial.com, в който ще можете да влезете и ако директно напишете rumanetsa.com или en4ev.com с четворка”, добавя Енчев.

Не закъсняха и отзивите на чуждестранните медии по темата. Публикация от унгарския сайт www.velvet.hu, озаглавена „Източна Европа подхлъзна световни изпълнители към бягство“ гласи: „Подобно на световните футболни звезди, които искат да представят играта си в Европа, Китай и Катар, така и световните музикални звезди все по-често се интересуват от дейността на европейските музиканти, чиито песни и видеа се нуждаят от малко побутване, за да излязат на световната сцена.“

  Статията представя няколко успешни проекти, създадени едновременно от световноизвестни и европейски музикални звезди. В тази импровизирана класация, водещо място заема песента на R&E – MISS YOU. В онлайн подредбата на парчетата, Румънеца и Енчев застават редом до световно известни имена като Snoop Dogg, Lou Bega, Shaggy и Dr. Alban.  .

Според Румънеца и Енчев, парчето “MISS YOU” и ротациите му в международен ефир са доказателство, че мечтите се сбъдват. Звездният проект е плод на дългогодишни усилия, които двамата изпълнители решиха да дигитализират. Reofficial е мястото, където изпълнителите предлагат пълен списък на песните и събитията си, както и на всички социални мрежи, чрез които комуникират със своите фенове. “Време ни беше и на нас да остваим дълготрайна следа в уебпространството. Миналата година навършихме 15 години на сцена, а на 16-тата решихме да започнем ново летоброене, този път в уебпространството. ” – шегува се Румънеца.

В посления месец Румънеца и Енчев се “изповядаха” с протестното парче „Аз съм много луд”, което подкрепи борбата срещу монополите и се превърна в химн на протестите. Дуото зарадва своите почитатели с  дъбстеп сингъла „Da club”.  Видеото към парчето, се прочу в медийното пространсто като първия български клип, който съчетава различни Харем Шейкове. Чрез “Da club”, рапърите обявиха, че напълно подкрепят уволнения Христо Данев, който изгуби работното си място в следствие на  училищен Харлем Шейк – експеримент. Харлем Шейкът обаче не е единственото звено, което свързва рапърите със световната музикална сцена, които са жадни за нови международни успехи и вярват, че е близо моментът, в който българска песен ще е хит в целия свят.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.