Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Непозната заплаха обединява човечеството в апокалиптичния екшън „Z-та световна война”
29 Март 2013
“Животът, който познаваме ще изчезне след 90 дни. От нас зависи да промeним това.“

Стряскащите думи от новия трейлър на „Z-та световна война” са предизвикани от вълна от страх, заплашваща да залее човешкия вид. Мистериозна епидемия лишава от разум и емоции всеки индивид и никой не е застрахован, че няма да загуби своята човечност и да стане поредният враг в зловещата тълпа. Откъде тръгва епидемията, какво причинява обезумяването на хората и как да бъде спряно преди да стане твърде късно? От отговорите на тези въпроси зависи оцеляването ни.

Един човек има опита и познанията да открие източника на надвисналия глобален апокалипсис. Гари Лейн (Брад Пит) е бивш представител на Обединените нации и избран за мисията да спре унищожителното нашествие заради огромната му мрежа от контакти по целия свят. Залог за неговия успех е собственото му семейство, тъй като пандемията се развива с бясна скорост и с всеки изминал час зоните на сигурност по света намаляват, една по една. От Северна Корея, през Йерусалим и Европа, милярди хора разчитат на спасение. Под напрежението на тиктакащия часовник и нарастващия ужас по света, мисията на Гари Лейн е да разреши загадка, която е на път да унищожи човечеството.

В епичния трилър „Z-та световна война” действието се развива в наши дни, а създателите на филма успяват да придадат стряскаща достоверност на събитията на екрана. Напрежението, реализмът и нарастващото усещане за опасност въвличат зрителя в свят, веществен и напълно възможен. Свят, в който един обикновен човек, загрижен за собственото си семейство, залага на своя интелект и професионализъм, за да обедини хора от различни раси и вероизповедания с надежда да открие изход от надвисналата заплаха.

С изключителния талант, който всеки зрител добре познава, Брад Пит не само пресъздава завладяващо образа на героя си Гари Лейн, но участва в създаването на „Z-та световна война” и като продуцент. В интервю за списание Entertainment Weekly преди дни той споделя, че подобни филми са като сложен пъзел. Целта на екипа му е била да балансира между сериозната тема за възможното обединяване на човечеството въпреки различията в днешния свят и забавлението, което зрителя очаква от една истински зрелищна мегапродукция.

Режисьор на филма е Марк Фостър („Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”), а екранни партньори на Брад Пит са Матю Фокс („Изгубени”, „Детектив Алекс Крос”), Дейвид Морсе („Зелената линия”), Мирей Енос („Убийството”), Джеймс Бадж Дейл („Пасифик”) и др.

„Z-та световна война” е вдъхновен от едноименния роман на Марк Брукс, който е на книжния пазар у нас от издателство „Изток-Запад”.

Официалната световна и българска премиера на „Z-та световна война” е на 21 юни 2013 г. в 3D кината.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
24 Apr, 2013 | 03:36

Как се правят такива филми? Персонажа, ва 90% цветен се надпреварва да показва благородство и ум. В най трудните моменти някоя негърка ще каже какво да се прави, и между легиона от черни до жълти ще се намири един бял да си го запиши за да си го знае, а не че някой ще го пита. През цялия филм всички си спасяват животите с риск за своя, сегиз тогиз има и по някоя жертва, но авторите подготвят публиката като показват някой бял че не е дотам умен и як, и го жертват за облегчение на аудиторията. Прави впечетление, но не на тази публика, че евреи няма - те така представят работите, а те са дето поръчват, правят, продават и купуват филма, че раята остава с впечетление, че света това си е тя.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.