Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Камерън Диас и Колин Фърт са измамници в комедията Гамбит
13 Март 2013
Официалната кино премиера на филма у нас е на 5 април 2013 г.

Всички съставки, необходими за създаването на успешна комедия, са налице в новия филм на Камерън Диас и Колин Фърт ГАМБИТ. Оригинален сценарий от носителите на „Оскар“ братя Коен („Големият Лебовски“), умела режисура на Майкъл Хофман („Шестата игра“) и участието на доказано талантливи комици като Алан Рикман („Хари Потър“) и Стенли Тучи („Игрите на глада“) са гаранция за истинско кино забавление.

В ГАМБИТ британският куратор на произведения на изкуството Хари Дийн (Колин Фърт) търси начин да отмъсти на своя арогантен шеф Лорд Шабандер (Алан Рикман), като го въвлича в покупката на фалшива картина от Клод Моне. За да реализира плана си, той трябва да се обърне за помощ към непредсказуемата и ексцентрична кралица на тексаското родео П. Дж. Пузновски (Камерън Диас).

„Има толкова различни видове комедия“, споделя Камерън Диас, доказала таланта си в този жанр. „ГАМБИТ, например, е много различен от „Ах, тази Мери“. Винаги обаче, в основата е добрата екипна работа, доверието и забавлението от работата“.

Колин Фърт илюстрира думите й и приятелската атмосфера при заснемането на филма с любопитна история, случила се по време на снимките в Лондон. „Снимахме сцена в изискания хотел „Савой“, но както може да се досетите, хотелът остана отворен за гости и не всички бяха предупредени, че в момента в сградата се снима филм.“ Много от гостите на „Савой“ не са информирани и, че две от най-популярните холивудски звезди в момента работят по новата си комедия, което въвлича Фърт е забавна ситуация. „Имаше сцена, в която излизам от асансьора на хотела и преминавам през фоайето... без панталони.“, смее се Фърт. „Разбира се, хората не бяха предупредени какво ще се случва в лобито. Возех се в асансьора в очакване на сигнал да направя излизането.  Всеки, който се качеше при мен, искрено се изненадваше от гледката, защото снимачният екип не се виждаше и реално нямаше причина да стоя там посред нощ без панталони. Това се повтори няколко пъти и при едно от пътуванията се качи подпийнала жена, която видимо се развесели от заварената гледка. Веднага се разнесе мълва из хотела. Камерън много се въодушеви от ситуацията и реши да дойде да гледа заснемането на сцената с нейна приятелка.“

С широка усмивка Фърт довършва историята: „Осъзнавам много добре, че ако голите ми крака изобщо представляват някаква атракция, то тя би имала стойност единствено в комедия, но не очаквах последвалите събития. При следващото ми излизане от асансьора, в лобито се беше събрала малка тълпа зяпачи, която ме гледаше, както на Колизеума биха гледали гладиатор, хвърлен на лъвовете. Направих своя „поход“ през лобито под развеселените погледи на тълпата начело с Камерън. Мислех си, че тя ще дойде и ще каже „Всъщност краката ти изглеждат секси, Колин, не знам защо се притесняваш.“ Нищо подобно не се случи. Тя се приближи, огледа краката ми и каза: Много са смешни...но това е добре, нали?“. Много се смяхме и сцената се получи страхотно.“

Официалната кино премиера на комедията ГАМБИТ у нас е на 5 април 2013 г.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.