Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румънеца и Енчев с парче за протестите [Видео]
28 Февруари 2013
"Аз съм много луд" е направена за един ден

Румънеца и Енчев пуснаха в интернет пространството нова песен, направена само за един ден. Парчето се казва „Аз съм много луд (Оставам тук)“. Идеята на рапърите е чрез музиката си да покажат една различна гледна точка към протестите в България. “Песента не е политичиска и изразява нашата гражданска позиция” споделят рапърите. Видеото към песента е слайдшоу, в което са включени снимки от протестите и снимки на българи, чиито имена си струва да бъдат запомнени. Сред тях са Дядо Добри, живеещ като просяк, а дарил около 80 000 лв. на църкви, 15-годишния Марио Тихомиров, спасил човешки живот, Тодор Колев, Георги Калоянчев и български спортисти, прославили България. Видеото е създадено с некомерсиална цел и е неофициално.

„Ние не можем да останем безучастни към всичко, което се случи през изминалите дни. Появиха се всевъзможни размисли и страсти по темата, някои са в еуфория - невероятно щастливи, други са невероятно нещастни - не виждат смисъл да остават повече в България. Като цяло всички ние, които подкрепихме добрата идея, да се търси реванш в неравностойната битка с монополите, се чувстваме излъгани. Под монополи ние не разбираме само ЕРП -тата , а и ТЕЦ -овете и мобилните оператори, които в последните 5 години ощетиха поколения българи. Имаме предвид банките с техните малки буквички под всеки един договор. Според нас, големите победители отново са монополите. Това, което ни провокира за един ден да направим една социална песен, е почти всеки втори коментар в социалните мрежи, който гласи: „Аз си стягам куфарите. Не виждам смисъл да оставам тук." Мислим, че бягането от проблемите не означава решаване на самите проблеми. Тази песен ще ви даде една по-различна гледна точка и може би ще ви накара да останете.“ –споделя Енчев.

Част от песента е и стихотворението на Надежда Захариев – „..Колко сме злобни ..“, което по стархотен начин допълва думите на изпълнителите.  Музиката е дело на N.A.S.O. Текст - Георги Енчев, аранжимент - Адриан Рачев, N.A.S.O, кавал – Кръстьо Димов, видео – Георги Енчев, Пламена Джигова.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.