Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Раздадоха "Оскари"-те
25 Февруари 2013
Статуетки за най-добър актьор спечелиха Дженифър Лорънс, Даниъл Дей-Луис, а за най-добър филм бе определен "Арго"

"Оскар" за най-добър филм взе "Арго". Това обявиха от Белия дом. Очакван и трети за него "Оскар" за най-добра мъжка получи Даниъл Дей-Луис за президентската си роля в "Линкълн" на Спилбърг. Най-добра актриса стана младата Дженифър Лорънс за "Наръчник на оптимиста".

"Бях решил да изиграя Маргарет Тачър, пошегува се Даниъл, а Мерил Стрийп бе първият избор на Спилбърг за Линкълн", продължи той.

По традиция Лорънс благодари и на останалите конкуренти. "Оскар" за най-добра актриса си оспорваха Джесика Частейн за "Враг номер едно", Дженифър Лорънс за "Наръчник на оптимиста", Еманюел Рива за "Любов", 9-годишната Кувензане Уолис за "Зверовете от дивия Юг", Наоми Уотс за "Невъзможното" /испански филм за цунамито в Тайланд през 2004 г./.

Еманюел Рива и Кувензане Уолис бяха съответно най-възрастната и най-младата актриса, номинирани за награди в историята на "Оскарите".

При актьорите за главна роля се конкурират Брадли Купър за "Наръчник на оптимиста", Даниъл Дей-Луис за "Линкълн", Хю Джакман за "Клетниците", Хоакин Финикс за "Учителят", Дензъл Уошингтън за "Полет".

Легендите на Холивуд още от 60-те и 70-те Джейн Фонда и Майкъл Дъглас връчиха Оскарите за най-добър режисьор. Анг Лий взе вторият си "Оскар" и това направи "Животът на Пи" лидер на вечерта.

Анг Лий благодари на филмовия бог и на всичките 3 хиляди души, които са споделили пътуването в този филм. Анг Лий има много различни награди в света на киното и работи във всевъзможни жанрове.

Преди това Куентин Тарантино взе "Оскар" за сценария на "Джанго без окови". Той благодари на актьорите: "Не е лесно да се каже защо точно съм тук. Човек има само един шанс да направи нещата както трябва, каза Тарантино. Да, махам се, /от сцената/. Това беше година на сценаристите", каза Тарантино. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.