Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
The Black Keys отнесоха награда Brit за “Най-добра международна група”
21 Февруари 2013
Актуалният албум на бандата “El Camino” беше сертифициран с платина от RIAА

Снощи The Black Keys  спечелиха награда Brit 2013 в категорията “Най-добра международна група”. Отличието идва след наскоро спечелените от бандата 3 награди Grammy – “Най-добро рок изпълнение”, “Най-добра рок песен” и “Най-добър рок албум” – по-рано този месец, добавяйки пореден успех  в историята на групата, чийто изключително добре приет от критиката албум “El Camino” наскоро бе сертифициран с платина в САЩ и Обединеното кралство.

На международно ниво записът е със златен статут в Белгия, Холандия и Испания, с платинен във Франция и Ирландия и двойно-платинен в Австралия, Канада и Нова Зеландия. През 2010 година дуото прибра три награди Grammy за своя ключов албум “Brothers”.  В допълнение към спечелените Brit и Grammy награди, тази година те бяха номинирани и за NME Award за “Най-добра международна банда”.

The Black Keys ще продължат турнето си и през 2013 година, включващо и хеддлайнерски участия на Lollapalooza в Бразилия на 30 март и на New Orleans Jazz & Heritage Festival на 5 май. 

Издаден през декември 2011 година през Nonesuch Records, “El Camino” е продуциран от Danger Mouse и The Black Keys и е записан в Нашвил през пролетта на 2011 година. В Обединеното кралство албумът ражда техния първи топ 10 хит, а в САЩ записът дебютира под #2 в Billboard Top 200. Освен това бандата е #1 най-излъчвана в Alternative и AAA радио форматите за 2012 година в Щатите.

Първият сингъл от записа, “Lonely Boy”, достига първа позиция в Alternative и AAA класациите, а също влиза и в топ 10 на Rock radio. Вторият сингъл “Gold Оn Тhe Ceiling” достигна #1 в Alternative radio, а третият сингъл “Little Black Submarines” в момента е в топ 3 на Alternative radio. В допълнение към успехите на “El Camino”, предишният албум на групата “Brothers” наскоро беше сертифициран с платина от RIAA в Щатите и със злато във Великобритания.

Албумът “El Camino” на The Black Keys е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.