Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Google Chrome и Disney разработиха оригинално приложение за новия блокбастър ОЗ: ВЕЛИКИЯТ И МОГЪЩИЯТ
7 Февруари 2013
Фантастичното приключение ще бъде в 3D кината и IMAX 3D от 8 март

Нямате нужда от магически сили, за да поемете на пътешествие по Пътя с жълтите павета и да се озовете в чудната страна ОЗ. Днес Google Chrome и Disney анонсираха създаването на експериментално приложение за новия браузър посветено на фантастичното приключение ОЗ: ВЕЛИКИЯТ И МОГЪЩИЯТ, което ще бъде в 3D кината и IMAX 3D от 8 март.

През прашните пътища на Канзас приложението „Намери пътя към ОЗ“ отвежда любопитния пътешественик по стъпките на Магьосника, от цирка до фантастичната страна ОЗ. Като във всеки добър цирк, и в този има разнообразни забавления – композиране на собствена музика за латерна, смешни фотоизбражения с индивидуален образ и създаване на собствено кратко филмче. Пътят към ОЗ ще изправи всеки пред връхлитащо го  страховито торнадо и единствено оцелелите от него завършват пътешествието си и може да видят първия откъс от филма ОЗ: ВЕЛИКИЯТ И МОГЪЩИЯТ. От двете компании са създали кратко видео в помощ на пътешествениците.

Приложение като „Намери пътя към ОЗ“ би било невъзможно преди няколко години. Еволюцията на интернет технологиите използвани от дизайнерите и разработчиците дава възможност да бъде изработено подобно приложение изцяло в 3D среда, създадена чрез WebGL и CSS3. Приложението може да се използва и от потребители със смартфони и таблети.

„Намери пътя към ОЗ“ е само началото на вълнуващото приключение, което оригиналният фентъзи проект на режисьора Сам Рейми („Спайдър-мен”) и продуцента Джон Рот („Алиса в страната на чудесата”, „Снежанка и ловецът”) обещава на кинозрителите.

Световната галапремиера на ОЗ: ВЕЛИКИЯТ И МОГЪЩИЯТ е другата седмица в Лос Анджелис, а официално филмът излиза на 3D и IMAX3D в кината в България и по света на 8 март. До тогава любителите на приключенията от всички възрасти може да се запознаят с главните герои на  новата история в познатата земя чрез завладяващо красивите визии на филма.

Във фантастичната история номинираният за „Оскар” актьор Джеймс Франко влиза в  ролята на Оскар Дигс - незначителен цирков фокусник със съмнителен  морал, който е запратен от прашния Канзас във вълнуващата страна Оз. Той си мисли, че е ударил джакпота и че славата и богатството вече са му в джоба, но всичко това е преди да срещне трите вещици - Теодора (Мила Кунис), Иванора (Рейчъл Уайс) и Глинда (Мишел Уилямс), които не са убедени, че той е великият магьосник, когото всички са очаквали. Въвлечен по неволя в епичните проблеми, пред които са изправени страната Оз и обитателите й, Оскар трябва да установи кой е добър и кой лош преди да е станало късно. Като пуска в ход своите фокуснически умения, чрез илюзия, находчивост и дори мъничко магия, Оскар се преобразява не само във великия и могъщ Магьосник от Оз, но и в по-добър човек.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.