Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
„Прелестни създания” е новата фентъзи мания, която се сдоби с екранизация
29 Януари 2013
Филмът по едноименната книга от поредицата „Хроники на чародейците“ ще излезе в кината за Св. Валентин

Първата книга от поредицата „Хроники на чародейците” „Прелестни създания” е публикувана за първи път в САЩ през 2009 г. и мигновено се превръща в новата мания на тийнейджърите отвъд Океана, което води до откупуването на правата за екранизация още през същата година. През 2010 г. MTV определя поредицата като един от наследниците на „Здрач” и „Хари Потър”.

Готическото фентъзи на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия, следва историята на 16-годишно момче, влюбено в могъща млада магьосница, чиято опасна тайна завинаги ще промени живота им. За екранизацията една от авторките споделя: „Филмът, който ще видите, е създаден от въображението на Ричард, докато е четял „Прелестни създания”, и нямам търпение той да го сподели с вас! Това е светът, който съществуваше в главата ми толкова дълго, докато талантливите продуценти и режисьор не му вдъхнаха живот.“

Режисьор и сценарист на филма е номинираният за „Оскар” Ричард Ла Гравенезе, създател на успешни и любими на зрителите по света филми като „П.П. Обичам те“, “Мостовете на Медисън“ и “Кралят на рибарите“. За главните роли  той е заложил на непознати на широката публика лица, за които продукцията ще бъде пробив в кариерата. Като баланс сред поддържащите актьори се открояват имената на носителите на „Оскар” Ема Томпсън и Джеръми Айрънс, както и на номинираната два  пъти за „Оскар” Виола Дейвис. Участват още  Еми Росъм („Фантомът от операта”, „След  утрешния ден”, „Посейдон”) и Томас Ман („Хензел и Гретел: Ловци на вещици”) .

„Мисля, че актьорите са ИДЕАЛНИ!“, одобрява избора на филмовия екип Ками Гарсия. „Джеръми Айрънс, Виола Дейвис, Ема Томпсън – това е като сбъдната мечта. Актьорите от младежкия екип също са невероятни – Алдън Ерънрайк, Алис Енглърт, Еми Росъм, Томас Ман... Също толкова впечатляващи, изобщо не отстъпват на носителите на „Оскар”, с които играят!“

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град в Американския Юг, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот.  При срещата си с непознато и тайнствено момиче, той е неустоимо привлечен и открива в Лена Дюшан (Алис Енглърт) момичето, за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.

С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

„Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците”, част от която са и „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”. ИК „Кръгозор” е издател у нас на всички книги от поредицата и вчера, 28 януари, зарадва многобройните читатели със специален бандерол върху книгата „Прелестни създания“ и премиера на третата книга – „Прелестен хаос“.

„Прелестни създания” излиза в кината на 15 февруари 2013 г. с ексклузивна предпремиера на Деня на влюбените.  Актуална и любопитна информация може да намерите на www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.