Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дензъл Уошингтън с номинация за „Оскар“ за ролята си в трилъра Полет
18 Януари 2013
Официалната премиера на „Полет“ у нас е на 22 февруари 2013 г.
Носителят на „Оскар“ Дензъл Уошингтън („Тренировъчен ден“ и “Glory”) отново е номиниран за наградата на Американската филмова академия за главна мъжка роля в трилъра „Полет“. Режисьор и продуцент на филма е носителят на „Оскар“ Робърт Земекис („Форест Гъмп“), а сценарист е Джон Гатинс („Жива стомана“), който също получи номинация тази година в категорията „Оригинален сценарий“.

Напрегнатият трилър „Полет“ е история за опитен пилот на самолет, на когото се налага да направи принудително кацане и благодарение на героичните му усилия почти всички на борда оцеляват. И все пак някой – авиолиниите, производителят или дори пилотът – трябва да поеме вината за катастрофата. Разследването на обстоятелствата около злополуката разкрива шокиращи изненади, а личният свят на пилота Уит Уитакър (Дензъл Уошингтън) е на път да рухне под натиска на разследването.

Превъплъщението на Уошингтън в сложния образ на капитан Уитакър изважда през зрителя същността на една противоречива личност, която, от една страна, има пълен контрол в пилотската кабина, но от друга е затормозена и лесно ранима. Той, обаче, е единственият пилот, способен да приземи самолета в екстремната ситуация, описана на екрана в поредица моменти на напрежение - едновременно зрелищни и ярко реалистични.

„Полет“ е силно въздействащо киноизживяване, което съчетава напрегнати сюжетни обрати и перфектната актьорска игра на Дензъл Уошингтън, Дон Чийдъл (“Бандата на Оушън“), Джон Гудман (“Артистът“), Брус Грийнуд, Мелиса Лио и британската актриса Кели Райли, добила най-голяма популярност като съпругата на д-р Уотсън в „Шерлок Холмс“ и „Шерлок Холмс: Игра на сенки.“

Официалната премиера на „Полет“ у нас е на 22 февруари 2013 г. Любопитна информация може да намеритe във фейсбук на: www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.