Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГДБОП спря незаконен сайт за разпространение на филми
8 Ноември 2012

ДБОП спря незаконен сайт за разпространение на филми. Служители от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" и колегите им от Хасково проведоха операция по документиране и пресичане на незаконно използване на филми без съгласието на правоносителя чрез интернет страница http://filmitv.net.

В хода на извършената проверка антимафиотите установили собственика на сайта, чрез който се е предоставял достъп до неограничен брой потребители на филми, чиито права за разпространение на територията на България са собственост на българска компания за разпространение на филми. По този начин били нанесени огромни щети на българските дружества, които упражняват тази дейност, спазвайки българското законодателство.

В рамките на образуваното досъдебно производство последвало претърсване от жилището на собственика в Хасково. Оттам е иззета компютърната система, чрез която е администрирал и поддържал инкриминирания сайт.
След разпореждане на ГДБОП, достъпът до сайта е преустановен.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.