Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Турнето на дует Ритон стартира с грандиозен успех
17 Август 2012

Юбилейното турне на Дует Ритон по случай 35-годишнината им на голямата сцена стартира с грандиозен успех на първите два концерта във Варна и Бургас. Хиляди техни почитатели препълниха летните театри в двата морски града и отпразнуваха подобаващо достойния творчески юбилей.

И двата концерта се радваха на зашеметителен интерес, тъй като имаше и доста правостоящи. Повече от два часа и половина във всеки град Катя и Здравко изпълниха най-големите си хитове – половината по избор на почитателите, гласували в официалния им сайт riton.net, а останалите по свое осмотрение, съобразени с летния сезон и морската атмосфера.

Ефектното шоу бе изцяло на живо - с оркестър, вокална група и балет. След края на концертите коментарите бяха почти едни и същи – че публиката все по-рядко има удоволствието да види един спектакъл абсолютно на живо – не само певците да пеят, но и групата да свири на живо, без синбеци и плейбеци.

„Чувстваме се страхотно! Много сме доволни от старта на турнето! Направо ни носеха на ръце! Личи се, много сме им липсвали на хората“, споделят Катя и Здравко. Те са впечатлени от факта, че основната част от публика им е била на възраст около 30 години.

„Те са били деца, когато сме започвали. Но най-затрогващото е, че идваха със своите деца на по 7-8 годинки и казваха, че хлапетата друго освен нас не слушат. Ето така се възпитават децата в любов към хубавата музика като се водят на стойностни концерти“, допълва Катя.

На концертите издателят им от „Стефкос мюзик“ е продал много оригинални дискове от последния им албум „Две звезди“ и повечето от почитателите са пожелали да имат и личния автограф на изпълнителите. Всички тези неповторими мигове от турнето се заснемат на видео и ще бъдат събрани в специален документален филм за турнето на Дует Ритон.

Лично шефът на „Сони България“ Николай Живков им е подарил страхотна професионална камера, с която да снимат турнето. Главен герой във филма ще бъде и популярният Трайчо Талисмана, който обаче не пътува с Ритон като фен, а е нает от тях като организатор на екипа. Трайчо е звезда и в афтър партитата след концертите, където имитира успешно освен Катя и Здравко, Емил Димитров и Лили Иванова.

Следващите концерти от турнето са във Велико Търново (13 септември), Пловдив (20 септември) и София (27 ноември).


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.