Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хиляди се събраха да гледат "Турандот" на Царевец
29 Юли 2012

С изумителни оперни гласове, впечатляващ декор и оригинални сценични решения, Турандот превзе сърцата на зрителите на Царевец.

Китайската ледена принцеса се появи под гигантска червена маска на 8 метра височина. Специално за спектакъла царският дворец на средновековната крепост във Велико Търново се превърна в Забранения град, а на сцената оживя петтонен дракон. Само за три часа всички гости на спектакъла станаха подвластни на оперната магия, сътворена от маестро Пламен Карталов. Публиката искрено съпреживя дълбочината на чувствата, бушуващи на сцената. Затова щедро възнагради с аплодисменти артистите с ярко сценично присъствие.

Операта "Турандот" на Пучини беше първото заглавие от афиша на Летния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново, което беше представено в петък и събота. Специални гости на първата фестивална вечер бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и здравният министър Десислава Атанасова. Поздравителни адреси бяха изпратили председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която е патрон на фестивала и министърът на културата Вежди Рашидов. Двете представления на "Турандот" гледаха над 2200 души, като сред зрителите бяха представители на културния, обществения и бизнес елит на

Велико Търново. Музикални критици от София и Италия също бяха дошли да гледат спектакъла. В неделя по повод петата годишнина от възстановяването на летния фестивал през 2008 година, търновци гледат операта безплатно. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

kiko
31 Jul, 2012 | 20:35

MUCPI TOVA LAINO LI E ????

муспи
29 Jul, 2012 | 21:37

След възтановяването на вилаетите Царевец ще бъде изринат с булдозери в Янтра за да не се дразнят правоверните.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.