Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Издателство “Весела Люцканова” издаде книгата на Катерина Михайлова “Жените, сексът и анорексията”
Цветан Бакърджиев - 15 Юни 2004

Книгата е плод на петгодишния опит на авторката като психотерапевт в една водеща западноевропейска клиника за лечение на хранителни разстройства.


В столичната книжарница “Пингвините” официално бе представена книгата на Катерина Михайлова “Жените, сексът и анорексията”.
     Д-р Катерина Михайлова е завършила “психология” в Софийски университет ”Климент Охридски”, по професия е аналитичен психотерапевт. Член е на Института по Хуманистична екзистенциална психология - Рим.

     Катерина Михайлова е клиничен психолог с регистрирана практика в Центъра за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа в София и клиника “Сана Вита” - Лугано, Швейцария, център за лечение на хранителни разстройства и зависимости (1998-2002). Представител е на Медицински университет - София за Италия. Д-р Михайлова е и ръководител от българска страна на българо-италианския проект “АТАНОР”.


     В столичната книжарница “Пингвините” официално бе представена книгата на Катерина Михайлова “Жените, сексът и анорексията” - четиво за начинаещи жени и техните майки. Книгата е издадена от издателство “Весела Люцканова”, с любезното съдействие на дружество АТАНОР - дружество за научен, културен и академичен обмен и сътрудничество между България и Италия.


“Жените, сексът и анорексията” - четиво за начинаещи жени и техните майки.
     Книгата е плод на петгодишния опит на авторката като психотерапевт в една водеща западноевропейска клиника за лечение на хранителни разстройства.

     В “Жените, сексът и анорексията” авторката споделя път към отговорите на поредицата ЗАЩО:

     Защо се разболяват именно тези момичета?

     Защо в последните 10 години това разстройство стана една истинска епидемия за съвременното общество?

     Защо ги е страх да се излекуват?

     Защо се разболяват все по-млади момичета?

     Защо проблемите на хранителните разстройства неизбежно се свързват с проблемите на секса?

     Защо заболелите момичета са деца на “добри семейства”?

     Защо се говори рядко по този въпрос?



Д-р Катерина Михайлова е завършила “психология” в Софийски университет ”Климент Охридски”.
     За разлика от други подобни четива, придържащи се към сух, строго терминологичен език и следващи определени схеми, Катерина Михайлова поднася последователно и изчистено истините, до които е достигнала в професионалната си практика.

     Самата Катерина Михайлова споделя: “Днес вярвам, че съвременните заболявания на жените не са нищо друго освен реакция на един процес, все още незавършен, но изключително важен - процесът на търсене на собствена същност (идентификация). И тъй като подобно явление не е нещо глобално - напротив, това е едно почти невидимо изменение, съставено от милиони микропроцеси, всеки един представляващ една женска съдба или една женска история; в този процес на идентификация най-решаваща е женската приемственост, връзката на жената с останалите жени!”


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.