Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Loreen владее Европа с “Euphoria”
29 Май 2012
Песента прекара шест седмици на върха на класацията в родината си, а извън нея сингълът достигна първа позиция във Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Израел и Прибалтийските държави

Песента победител в конкурса Eurovision 2012 е на първа позиция в Швеция за шест последователни седмици и оглавява още класациите в Дания, Финландия и Норвегия.

След блестящото си представяне на финала на конкурса Eurovision 2012, изпълнителката на Warner Music Швеция, Loreen, е големият победител със своя сертифициран пет пъти с платина #1 хит “Euphoria”. Напълно заслужената победа Швеция постигна със събраните 372 гласа, което е с цели 113 повече от застаналата на втора позиция Русия, и е вторият най-висок вот в историята на състезанието изобщо.

Песента на Loreen вече е най-добре продаваният сингъл в Швеция за 2012 година досега. Тя прекара шест седмици на върха на класацията за сингли в родината си, а извън нея сингълът достигна първа позиция във Финландия, топ 5 в Норвегия и топ 10 в различни чартове в Дания, Холандия, Израел и Прибалтийските държави.

Броят на страните, в които “Euphoria” застава на първа позиция, нараства постоянно – песента е  на #1 в iTunes в Обединеното Кралство, Германия, Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Гърция, Ирландия, Люксембург, Холандия, Норвегия, Испания,  Швеция, Швейцария.

Lorine Zineb Noka Talhaoui, родена на 16 октомври 1983 в Стокхолм и по-известна със сценичното си име Loreen, е шведска поп певица и музикален продуцент. И двамата и родители са бербери от Мароко.

Loreen става популярна на шведската публика след музикалното състезание Idol през 2004 година, на което участва под името Loren Talhaoui и финишира четвърта. През 2005 година тя издава сингъла "The Snake" заедно с групата Rob’n’Raz. По-късно през същата година тя става телевизионен водещ в шведската телевизия TV400 за около година, след което се скрива за известно време от светлините на прожекторите. По време на този хиатус Loreen работи като продуцент и режисьор на телевизионни риалити предавания като Värsta pojkvänsakademin (TV3), Matakuten (TV4) и Frufritt (SVT). В полезрението на публиката Loreen се завръща през 2011 година, когато участва на Melodifestivalen 2011 с парчето “My Heart Is Refusing Me”, в чието написване участва самата тя, заедно с Moh Denebi and Björn Djupström. По-късно парчето е издадено като сингъл и се превръща в голям хит в шведската класация за сингли, достигайки #9.

С песента “Euphoria”, написана от Thomas G:son и Peter Bostrom, Loreen спечелва любовта на шведската публика, която решава да я изпрати като представител на страната на Eurovision Song Contest 2012 в Баку, Азербайджан. Песента стана победител в конкурса с общо 372 точки от 40 гласували страни от общо 42 (Италия е единствената страна, която не е гласувала за Loreen, както и Швеция, която няма право да гласува за себе си). По данни на всички онлайн компании за залагания, тя беше обявена за фаворит на конкурса за 2012 година. 

Дебютният албум на Loreen ще бъде издаден през септември 2012 година. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.