Факти, Анализи, Коментари
   18 Септември 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Клонираната котка Си-Си роди три котенца
15 Декември 2006
Учените нямат нищо общо със зачеването и появата на бял свят на потомството, за това е отговорен котаракът Смоуки

Знаменитата по цял свят първа котка-клонинг Си-си / Copy Cat / стана майка. През септември тя роди три очарователни котета, за което оповестиха на научния свят сътрудниците на Университета в Тексас I&M.

Според професорът по ветеринарна медицина Дуейн Кремер, който участвал в клонирането на Си-си, майката котка и потомството и се чувстват прекрасно. Зачеването и появата на бял свят на котенцата са станали по най-естествен начин, без никаква връзка с последните постижения на науката.

Баща на трите котенца бил някой си котарак Смоуки, с когото учените запознали Си-си. Двете от котенцата са петнисти, с черно-бялата окраска на майката, а третото на сиви ивици очевидно прилича на таткото.

Учените се надяват, че появата на тези котенца няма да привлече прекалено голямо внимание, още повече, че майка им не е първата в света клонирана котка, дала потомство. По-рано в Ню Орлеан две клонирани африкански диви котки вече са родили. Университетът в Тексас I&M  е безспорният световен лидер в областта на клонирането на животни. Там вече са осъществени клонинги на рогат добитък, свине, кози, коне и елени.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.