Факти, Анализи, Коментари
   4 Декември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учени от Google: Създадохме квантов компютър!
3 Октомври 2019
Според тях, изчисления, който той извършва за 3 минути и 20 секунди, за най-напредналия класически компютър Summit ще са необходими около 10 000 години
От корпорацията Google обявиха, че са създали първия квантов компютър, способен да изчислява и решава проблеми над възможностите на най-мощните днешни суперкомпютри, съобщава БГНЕС. Доклад на изследователите на Google, който бе публикуван накратко на сайта на НАСА и след това отстранен, твърди, че техният процесор е в състояние да извърши изчисления в рамките на 3 минути и 20 секунди, за които на най-напредналия класически компютър Summit са били необходими около 10 000 години.

Според изследователите, това се нарича „квантово превъзходство" - когато квантовите компютри извършват изчисления, които преди това са били невъзможни. „Това драматично ускорение на всички известни класически алгоритми дава възможност за експериментална реализация на квантовото превъзходство. Доколкото знаем, този експеримент бележи първото изчисление, което може да се извърши само на квантов процесор", се казва в доклада. Както бе посочено, системата може да извърши само едно високотехнологично изчисление, но за използването на квантови машини за решаване на практически проблеми все още са нужни много години. Докато прототипите на квантовите компютри могат да изпълняват същите задачи, които правят класическите компютри, само че по-бързо.

Докладът на „Boston Consulting Group" от ноември 2018 г. казва, че те биха могли „да променят играта в областта на криптографията и химията (и по този начин на науката за материалите, селското стопанство и фармацията), особено в областите, свързани с изкуствения интелект и машинно обучение. " За разлика от основните бинарни елементи на класическите компютри или битове, които представляват или нули, или единици, квантовите битове или кубове могат едновременно да представляват и едното, и другото. Квантовите компютри могат да обработват огромно количество информация наведнъж, докато традиционните компютри трябва да я обработват последователно. „Това е съществен момент, за пръв път някой показва, че квантовите изчисления изцяло могат да надминат класическите изчисления", заяви Стив Брюърли, основател на квантовия софтуер „Riverlane" и съветник в правителството на Великобритания по квантовите технологии.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

водач на МПС
12 Nov, 2019 | 17:06

няма лошо в това. Но човешкият мозък е устроен да възприема Информацията за частица от секундата, осъществявайки контакг с Всемирното Енергоинформационно Поле. Където Информацията притежава както цвят, така и мирис ! В ТОВА се състои и разликата между съвременните и бъдещи компютри и човешкия Мозък !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.