Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уловиха мистериозен космически сигнал
3 Август 2018
Изследователите все още не знаят откъде идват сигналите, но търсят повтарящ се модел в тях, за да могат да ги проучват. Предположенията са, че те се изпращат от неизвестна огромна звезда или извънземни
Учени от Британска Колумбия, Канада, прихванаха мистериозен радиосигнал, идващ от дълбокия Космоса, съобщават „Индипендънт”. Вълните са били засечени благодарение на мощния телескоп CHIME (The Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment).

Те са идвали на честота между 400 и 800 мегахерца, което ги превръща във феномен, който може да бъде ключ към разгадаването на събития от преди милиони светлинни години.

За първи път учените откриват подобни радиосигнали през 2007 година, а от тогава за засечени над 30 нови. Те се отличават със своята сила и бързото си заглъхване.  Последният е кръстен „FRB 180725A” и е уникален с факта, че е засечен в реално време.

Изследователите все още не знаят откъде идват сигналите, но търсят повтарящ се модел в тях, за да могат да ги проучват. Предположенията са, че те се изпращат от огромна звезда, която не е открита или извънземна форма на живот.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.