Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
НАСА съобщи, че доказателства за живот на Марс са били "изгорени" случайно
16 Юли 2018
Всички образци от почвата са били прегрети в рентгенофлуоресцентния спектрометър и затова молекулярният състав на почвата преди 40 години се сторил "абсолютно мъртъв" на учените
НАСА съобщи, че космическите апарати "Викинг 1" и "Викинг 2", които стигнали до марсианската повърхност още през 1976 г., "изгорили" образци от почвата в химичния анализатор, съобщи New Scientist.

Именно поради тази причина събирането на образци от почвата в района на кацането не дало никакви резултати и двата космически апарата "напразно" кацнали на Марс.

Изследователи от центъра за космически полети "Годард" смятат, че всички образци от почвата са били прегрети в рентгенофлуоресцентния спектрометър и затова молекулярният състав на почвата преди 40 години се сторил "абсолютно мъртъв" на учените.

Повторният анализ на данните за наличие на органични съединения показал, че марсианската почва съдържа химични елементи, които е възможно да се формират единствено при определени условия, а това теоретично доказва съществуването на прости форми на живот на повърхността на Червената планета.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.