Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Земята ще стане негодна за живот до 200 години
21 Януари 2018
Това е официално съобщение за Националната академия на науките на САЩ, в което разказаха кога животът на нашата планета ще стане негоден за човека и останалите бозайници
Земята ще стане негодна за живот през 2200 г. Това установиха британски и американски учени. Те представиха официално съобщение за Националната академия на науките на САЩ, в което разказаха кога животът на нашата планета ще стане негоден за човека и останалите бозайници.

Учените акцентират върху опасността от климатичните промени, които са неизбежни заради увеличаващото се потребление на енергия. Дори намаляването на вредните емисии в атмосферата не могат да предотвратят тези промени. Температурата в целия свят ще стане непоносима за живите същества към 2200-2400 година, независимо от съкращаването на ръста на населението, което се очаква към 2100 година.

Експертите посочват и други рискове, способни да доведат до края на цивилизацията. Сред тях са ядрената зима, пандемията, сблъсъкът на Земята с астероиди, а също така неочакваните последици от създаването на изкуствен интелект. По-рано британският физик Стивън Хокинг също предупреди, че на Земята ще има непоносими жеги. /БГНЕС


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.