Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Внимание! Нова опасна интернет игра
24 Октомври 2017
Целта на играта е да се всее паника у родителите, а "изчезналият" да бъде споменат възможно най-много пъти в социалните мрежи
Нова опасна игра става популярна сред тийнейджърите в Западна Европа. Този път младежите са предизвиквани да избягат от дома си за 48 часа, без да оставят никакви следи. В редица държави вече има случаи на избягали от дома си младежи, понякога дори на групи.

Целта на играта е да се всее паника у родителите, а "изчезналият" да бъде споменат възможно най-много пъти в социалните мрежи.

Според психолога Христо Монов неслучайно подобни игри са популярни сред тийнейджърите, защото в тези години те търсят начин да изразят себе си, а когато не получават търсеното внимание вкъщи, технологиите им дават възможност за изява.

"Капаните са в това, че много лесно ни стана на нас, родителите, да си изпълняваме ролята, като му дадем някакво устройство. Има тишина, никой не ни пречи да си свършим работата. А каква по-важна работа от това какво става с децата ни", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Мария Пеева, създател на блога "Мама Нинджа", обаче смята, че съвременният родител работи много, за да осигури всичко необходимо за детето си от материална гледна точка, затова да се каже на някого, че затова е лош родител, е обидно, тъй като всеки прави всичко по силите си за своите деца.

Според нея най-важното е между родителя и детето да има отношение на доверие. Ако родителят да може да отдели на детето си един час качествено време, в което например да готвят, да разхождат кучето, да си говорят за проблемите и за хубавите неща, това за един тийнейджър е много по-важно, отколкото един родител да не ходи на работа, подчерта Пеева. 

Тя е категорична, че ако едно дете има самочувствие и е уверено в своите качества и способности, няма да има толкова голяма нужда да се утвърждава пред своите приятели и съученици, а ако е неуверено, ще поиска да прави провокативни неща, за да докаже колко е интересно, колко заслужава вниманието на приятелите си.

По думите ѝ е добре още децата да знаят, че има начини да се бунтуват, без това да е опасно за живота.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Игра
28 Oct, 2017 | 20:07

Накъде отива тоя свят! Изродщина е това


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.