Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учен: Не можем да видим извънземните, защото живеят във вътрешността на планетата
22 Октомври 2017
Алън Стърн смята, че повечето извънземни живи същества обитават не повърхността на своята родна планета, а нейните недра
Американският планетолог Алън Стърн, главният изследовател на мисията New Horizons, назова една проста причина защо извънземните са невидими за нас, съобщава КРОСС, като цитира Science News.

Ученият смята, че повечето извънземни живи същества обитават не повърхността на своята родна планета, а нейните недра. Такъв живот съществува, според Стърн, в подповърхностните океани на планетите и техните спътници, невидим за наблюдател, намиращ се във външното пространство.

Световете с вътрешни океани са отрязани от външния космос с дебел слой лед или камък и лед и затова не е лесно да се видят, смята Стърн.

Основен източник на енергия в такива небесни тела ще бъде не светлината от близката звезда, а геотермалните източници на дъното на подповърхностните океани, защитата от звездната радиация ще бъде не собствената им магнитосфера и атмосфера, а дебелата ледена или каменна обвивка.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.