Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Руснаци създадоха радар, който засича самолетите "Стелт"
21 Октомври 2017
Струна-1 не е универсално решение за откриване на "невидими" самолети, но е сериозна заплаха за авиацията на НАТО
Американските медии пишат за руския отговор на "стелт" технологията и твърдят, че тя ще превърне американските многофункционални изтребители пето поколение F-22 и F-35 в старо желязо, съобщава КРОСС.

Както пише американският сайт "Нешънъл Интерест" (The national Interest), това е радарна система, наречена "Струна-1", която се различава от повечето радари, тъй като приемникът и предавателят се намират на различни места. Това прави радара по-чувствителен и му позволява да следи обекти със "стелт" технология, които са невидими за обикновените радари.

"Струна-1" засича самолети със "стелт" технологии като разпръсква радиовълни. "Тази система може да открива не само "невидими" самолети, но и други обекти", пише "Нешънъл Интерест".

В статията се казва, че системата "Струна-1" консумира и излъчва по-малко количество енергия, което я прави по-малко уязвима, когато става въпрос за антирадарни оръжия.

Тази система също е доста ефективна за намиране на цели, които летят на ниска надморска височина. В статията също така се посочва и максималната височина за откриване на цели: седем километра.

"Въпреки че "Струна-1" не е универсално решение за откриване на "невидими" самолети, тя е сериозна заплаха за авиацията на НАТО. В комбинация с други модерни радарни системи "Струна-1" може да осигури на врага ключова информация за местоположението и движението на самолетите със "стелт" технология", заключава американският портал.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

HJHJHJ
26 Oct, 2017 | 17:38

Още във войната в Югославия го имаше този радар с негова помощ свалиха американския стелт. Работи на дълги вълни и да предавателя и приемателя са на различни места отдалечени на километри и така по-лесно засичат самолетите.

Рус
22 Oct, 2017 | 10:47

Крайно време беше да се хакне тая технология


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително