Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пускат на пазара първата летяща кола [ВИДЕО]
14 Февруари 2017
Първите 90 броя са проектирани като "Пионерски издания", откроявайки се със специални екстериорни и интериорни придобивки и детайли
За 400 000 долара най-вероятно ще можете да си закупите мощен и елегантен "Ролс Ройс". А може и да изберете нещо, което не е толкова лъскаво, но пък определено бие по функционалност - летяща кола. Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за първата в света комерсиална летяща кола - "Либърти". От компанията уверяват, че автомобилите "Либърти" са изцяло съобразени с изискванията за безопасност, определени от световните ръководни органи, и че доставките им ще започнат до края на 2018 година.

Първите 90 броя са проектирани като "Пионерски издания", откроявайки се със специални екстериорни и интериорни придобивки и детайли. За персонализацията и допълнителните стандартни функции като мощност на отоплението, купувачите ще трябва да платят малко повече - 599 000 долара. След тях PAL-V ще започне продажба и на стандартния модел, известен като "Либърти спорт", за малко по-скромната сума от 399 000 долара. 

"PAL-V умишлено избраха да разработят, проектират и построят летящ автомобил с доказани технологии и в пълно съоветветствие с действащата нормативна уредба", обявиха днес от компанията пред медиите и изразиха очакванията си, че Северна Америка ще бъде най-големия пазар за иновацията им. И макар и PAL-V да е първата компания, която представя летящата кола на пазара, тя не е единствената, която е в играта. "Еърбъс" е друг потенциален играч и дори обещава до края на година да покаже прототипа си пред света. /БГНЕС


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Олд Шетърхенд
22 Feb, 2017 | 15:26

Извинявайте, ама мен какво ме бърка кой работи по линия на разузнаването и контраразузнаването ? Не ме вълнува въобще. И не ме забърквайте в подобни гадории!!!

Дум
14 Feb, 2017 | 23:09

ей тука вече катастрофите ще станат безброй


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.