Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Американец и руснак ще прекарат една година в Космоса
16 Януари 2015
Те ще излетят от космодрума Байконур в Казахстан на 27 март
Американският астронавт Скот Кели и руският космонавт Михаил Корниенко ще се отправят на едногодишна мисия на борда на Международната космическа станция през март, съобщава НАСА. По време на едногодишния престой, който е два пъти по-дълъг от обичайните мисии на Съединените щати, ще се проведат изследвания в седем категории. Тези проучвания имат за цел да генерират нови познания за здравните, психическите и биологичните предизвикателства по време на продължителен космически полет.
 
Между 1987 и 1995 година четирима руски космонавти са прекарали една или над една година в Космоса. Сега, за първи път американски астронавт в лицето на Скот Кели ще се присъедини към този елитен клуб. И двамата мъже са космически ветерани. Кели е участвал в два полета със совалка и вече има две мисии на МКС, като общият му престой в Космоса е 180 дни. Корниенко пък е прекарал в Космоса 176 дена. Те ще полетят към земната орбита с руската ракета “Съюз” заедно с руския космонавт Генади Падалка, който ще остане в станцията шест месеца. Триото ще излети от космодрума Байконур в Казахстан на 27 март.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.