Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
NASA и DARPA разработиха супер роботи
11 Декември 2014
След експлозията в АЕЦ "Фукушима", учените се замислят за създаване на многофункционални роботи, които могат да действат в опасни зони

Американски експерти създадоха супер роботи за операции в опасни зони. След експлозията в АЕЦ "Фукушима" в Япония, американските учени се замислят за създаване на многофункционални роботи, които могат да действат в опасни зони. Това могат да бъдат спасителни или разузнавателни операции.

Двата робота, известни под имената RoboSimian и Surrogate са проектирани и изградени от водещи експерти от Лабораторията за реактивно движение на NASA и Научно-изследователската агенция към министерството на отбраната на САЩ - DARPA. Очаква се роботите да бъдат представени на конкурса DARPA Robotics Challenge Finals през 2015 г.

Роботът Surrogate прилича повече на човек. Височината му е 1,4 метра И тежи 90,7 килограма. Той е в състояние да държи най-различни предмети. Неговата гъвкавост позволява да извършва различни маневри и манипулации. Обаче преодоляванета на препятствия с този робот все още е доста проблематично.

RoboSimian прилича на паяк, но с четири "крака". Той отлично преодолява всякакви препятствия и може да изкачи почти всяка повърхност.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

toma
29 Dec, 2014 | 13:48

моля, посетете популярната страницата ПИРАТИ НА ЗНАНИЕТО в Япония, Америка и Австралия www.facebook.com/thepiratesofknowledge благодаря предварително и весели празници и честита нова година


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.