Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ООН: Хората са виновни за климатичните промени
2 Ноември 2014
Сега учените са 95% сигурни, че увеличаването на парниковите газове от изгарянето на изкопаеми горива и от обезлесяването са основната причина за затоплянето
Междуправителствената експертна група на ООН по климатичните промени прие важен доклад за климата, който дава убедителни доказателства, че хората променят климата на Земята, съобщи Асошиейтед прес. Документът, който комбинира открити факти от три предишни доклада, ще бъде публикуван по-късно днес.  Сега учените са 95 процента сигурни, че увеличаването на парниковите газове от изгарянето на изкопаеми горива и от обезлесяването са основната причина за затоплянето, което се наблюдава от средата на 20 век, се казва в съобщение на експертната група.

С настоящите тенденции и продължаващото използване на въглеводородни горива може да бъдем свидетели на повишаване на температурите между 3.7 и 4 градуса по Целзий до края на столетието. Това може да причини изчезването на множество биологични видове, както и да доведе до рискове за световното и регионалните обезпечавания с храни- се установява в доклада.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.