Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пробив в телепортацията
23 Септември 2014
Учени от Женева, съобщиха за пробив в телепортацията
Учени от университета в Женева съобщават за успешно предаване на информация от светлина към материя. За целта е използван метода на телепортиране на квантово състояние на фотон чрез оптичен кабел до кристал. При това информацията е предадена на кристал, който се намира на разстояние 25 километра. Тези тестове счупиха рекорда на същия изследователски екип и поставиха нов рекорд за предаване на информация чрез телепортиране.
 
В хода на експеримента станало ясно, че кристалът действа като памет за получаване на информация за кванта, съдържащ се на предадения фотон.
 
"Квантовото състояние на двата елемента на светлината, два свързани фотона, които са като сиамски близнаци, е каналът, който е отговорен за телепортиране на светлината към материята", коментира д-р Феликс Басирес, старши изследовател и водещ автор на изследването.
 
Подобен успешен експеримент бе проведен от екипа в Женева през 2003 г., но тогава информацията бе предадена само на 6 километра. Учените ще продължат да извършват експерименти в тази област, като постепенно увеличават разстоянието за предаване на информация.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.