Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Компютърните игри разрушават физиката на децата
22 Май 2011
Децата стават по-слаби, с по-малко мускули и неспособни да изпълняват физически задачи, които са били лесни за предишни поколения

Децата стават по-слаби, с по-малко мускули и неспособни да изпълняват физически задачи, които са били лесни за предишни поколения, сочат данните от ново проучване, съобщава Фокус, позовавайки се на „Обзървър”.

Докато израства поколение, посветено на преследването на компютърни цели, 10-годишните деца могат да правят по-малко коремни преси и са по-неспособни да издържат тежестта си при висене от лост. Силата на ръцете е намаляла при конкретната възрастова група, като същото важи и за способността да държат здраво даден обект. Разкритията подхранват опасенията за ефектите върху детското здраве от отдалечаването на начина на живот от дейности извън дома.

Според изводите от изследването физическото отслабване на децата се дължи на промяна в моделите на физическа активност сред 10-годишните деца. Предишни изследвания вече са показвали, че децата стават по-слаби, по-малко активни, по-уседнали и, в много от случаите, по-тежки от предишните поколения.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.