Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха електронни очила, които променят фокусното си разстояние
25 Юни 2010
Лещите на очилата имат слой от течни кристали, чийто ъгъл на пречупване се променя при преминаване на електрически ток

Компанията PixelOptics създаде електронни очила, които могат автоматично да променят фокусното разстояние.  Моделът се нарича  нарича emPower! и е разработван над 10 години. PixelOptics планира да пусне няколко варианта на рамки и цветове.

На пръв поглед очилата не се различават от нормалните, с изключение на един малък страничен бутон, който позволява превключване на режимите. Лещите на очилата имат слой от течни кристали, чийто ъгъл на пречупване варира в зависимост от преминаването на електрически ток. Освен това очилата имат вграден датчик за движение.

В автоматичен режим фокусното разстояние се променя динамично в зависимост от наклона на главата на човека. Например, ако един човек иска да прочете една книга. Предвидени са още два различни режима с фиксирано фокусно разстояние за четене и за други видове дейност: спорт, разходки и др

Заедно с очилата се продават и акумулаторни батерии, които се презареждат в рамките на 2-3 часа с помощта на специално зарядно устройство. С едно зареждане очилата могат да се носят в продължение на от 3 до 5 дни.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.