Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Greenpower – екологичен автомобил от Bentley
12 Май 2008
Това е едноместен електроавтомобил с дизайн наподобяващ състезателен болид.

Британският происводител на мощни автомобили Bentley представи новия си проект електромобила Greenpower. Този “екологически чист продукт” е създаден от специализиран екип на команията за екологични автомобили, които се състои предимно от стажанти. Greenpower представлява едноместен автомобил, който е с дизайн наподобяващ състезателен болид.

Машината е снабдена с 24-волтов електродвигател и може да развива до 65 километра в час. Екоавтомобилът има хромирана решетка на радиатора, нископрофилни гуми Michelin, а основните детайли от шасито са изработени от карбонови нишки.

Greenpower вече успя да спечели няколко победи на състезания с автомобили, които имат нулев коефициент на изхвърляне на вредни емисии в атмосферата.

Компанията Bentley подхожда сериозно към проблема с изхвърлянето на вредни газове в атмосферата и планира в близко бъдеще да стартира програма за съкращаване на изхвърляния въглороден диоксид до 120 грама на километър за всички нови модели.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
13 May, 2008 | 10:36

Да има :)

mc2
12 May, 2008 | 22:00

Екоавтомобилът има хромирана решетка на радиатора ......... за какво му е на електроавтомобил радиатор?!?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.