Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Монотрейсите покоряват пътищата на Европа
17 Април 2008
Швейцарската компания Peraves започна производство на необичайното транспортно средство

моделът Xenia, представен през 2004 г.

Не става въпрос за поредния футуристичен дизайн или мечтите на дизайнерите. Мотоциклетите MonoTracer вече съществуват, произвеждат се серийно и са на пазара. Всеки, който желае да придобие това компактно чудо трябва да заплати 52 500 евро.

Производството на необичайното транспортно средство е дело на швейцарската фирма Peraves. Разработчиците на компанията вече имат създадени няколко други версии на мотоциклет с покрив.   

За първи път MonoTracer бе представен на автомобилното изложение в Женева.

Максималната скорост на мотоциклета е 250 километра в час, а от 0 до 100 километра в час машината достига за 5,7 секунди.

MonoTracer е снабден с 4-цилиндров двигател на BMW, който е поставен хоризонтално и изразходва 4,15 литра гориво на 100 километра.

Машината тежи не повече от 485 килограма и може да носи върху себе си още 200 килограма товар.  

Идеята за създаване на такъв вид превозно средство не е нова. Още през 20-те години на XX век във Франция създават подобни транспортни средства. През ноември 2004 година на изложението за мотоциклети в Есен, Германия бе предложен интересен прототип – моделът Xenia с две различни колела и мотор на Yamaha.

Сега обаче швейцарската компания Peraves има серизони намерения да популяризира подобно транспортно средство.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.