Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха черни дупки в интернет!
10 Април 2008
Има ли в Мрежата места, където пакетите с данни могат просто да изчезнат?

Изследователи от Вашингтонския университет (University of Washington - UW) откриха в световната мрежа места, където пакетите с данни могат просто да изчезнат, съобщава TG Daily. Те наричат тези точки черни дупки и ги нанасят на картата на света. Това доказва, че потребителите, които са свързани към Мрежата, нямат достъп до всички ресурси на интернет.

Към черните дупки не се отнася временното спиране на даден сървър поради планирана  профилактика или някакъв проблем, тъй като тогава сайта не може да бъде достъпен по никакъв начин от интернет. Тук става въпрос за друг проблем – ресурси, към които има достъп от една точка в интернет, но няма достъп от друга. За изследването на този проблем учените създали специален софтуер - “Хъбъл”.

Системата “Хъбъл” започва своята работа на 17 септември 2007 година и до този момент открива почти 900 черни дупки и точки в интернет, към които достъпа на потребителите е много затруднен. Това показва, че около седем процента от изследваните до момента ресурси се превръщат в черна дупка.

Според показанията на картата, най-много черни дупки има по източното крайбрежие на САЩ и в Европа. Черните дупки не съществуват дълго време. Времето им на живот обикновено не превишава 16 часа.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.