Факти, Анализи, Коментари
   20 Януари 2020
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

При кацането на Луната американските астронавти са открили руини с изкуствен произход
31 Октомври 2007
Уволнен експерт на НАСА обеща да покаже секретни снимки пазени 40 г.

Бившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонстън обещава да разкрие тайната на Луната, съобщи Нюзру. Специалистът твърди, че американците при кацането си на естествения спътник на Земята са открили там "древни руини с изкуствен произход" и неизвестна преди технология за управление на гравитацията. По този повод е насрочена специална пресконференция. Астронавтите направили снимки, които Джонстън трябвало да унищожи. Той обаче не го сторил, а правителството на САЩ, според неговите думи, пазело данните в тайна в продължение на 40 години.
   
В разпространено във Вашингтон съобщение за пресконференцията се твърди още, че засекретената находка може да е причината за новата лунна "надпревара", в която се впускат сега САЩ, Русия, Япония, Китай и Индия. Джонстън казва, че, нарушавайки заповедта, тайно е запазил няколко снимки, които ще бъдат публикувани във Вашингтон. На 23 октомври Джонстън е бил изключен от средата на участниците в обществената програма за популяризиране на космическите изследвания на Лабораторията за реактивно движение на НАСА.
   
Организатори на пресконференцията са Джонстън и Ричард Хогланд, един от авторите на книгата "Тъмната мисия - тайната история на НАСА". Те твърдят, че уволнението е следствие на постъпката на Джонстън, разказал за тайните снимки. Темата за тайните фотографии е засегната в книгата, която бе пусната в продажба в САЩ миналата седмица. Тя попадна в списъка на бестселърите на в. "Ню Йорк таймс", а сега е на 25-о място, предаде РИА "Новости".
 
Ричард Хогланд, бивш консултант на НАСА, е известен в САЩ като популяризатор на всевъзможни космически тайни. Той е на мнение, че американските астронавти са имали възможност тайно да донесат от Луната на Земята образци от "много усъвършенствана технология" и именно заради нея водещи страни в света след почти 30 годишна загуба на интереса към Луната сега отново могат да бъдат въвлечени в нова лунна надпревара. "Благодарение на удивителните технологически открития, които по наши данни НАСА е направила на Луната по време на програмата Аполо, донесла на Земята и след това държала в тайна в продължение на цяло поколение, тази нова надпревара ще има изход. За разлика от първата (космическа) надпревара между САЩ и СССР за политически престиж преди 50 години, той ще определи съдбата на всяко човешко същество на Земята" - твърди Хогланд.
   
Досега от НАСА не са коментирали твърденията на Джонстън. В същото време обаче друг съавтор на книгата, консултантът по аерокосмически инженерни технологии Майкъл Бара в отделно съобщение за печата, признава, че известният в САЩ и зад граница експерт по космоса, научният наблюдател на Си Би Ес Джеймс Оберг остро критикува Джонстън и нарича обвиненията му "побъркани".

Трябва да се допълни, че през август 2006 година НАСА загуби (?!?) оригиналните снимки от кацането на Луната.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

PESHAKOFF
30 Jun, 2010 | 19:50

Време е за ИСТИНАТА тук http://www.youtube.com/watch?v=cSPie7TGP2U&feature=player_embedded#!

viper21
21 Jun, 2009 | 00:58

bade6teto ve4e e zapo4nalo v nqkoi 4asti na planetata

valko
07 Nov, 2007 | 13:50

Най вероятно американците са открили най-старата база
на руснаците

върджил
31 Oct, 2007 | 17:09

...както и данна за Аполо-11 .

върджил
31 Oct, 2007 | 17:07

Още през далечната 1978 година в средствата за масова информация започнаха да се прокрадват данни за това,какво всъщност са открили американците на Луната ! Потърсете данна в мрежата за астронавта Гордън Купър,пилотирал Меркурий-8 през 1963 г.и Джемини-5 през 1965 г.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително