Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
НАТО: Да дадем на Украйна всичко, от което има нужда, за да спечели войната
18 Февруари 2023
ако това стане, ще бъде отправено послание до други авторитарни лидери по света, че и те могат да използват сила, за да получат, каквото искат, обяви Столтенберг
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова да се даде на Украйна това, от което има нужда, за да спечели войната. В реч във втория ден от Мюнхенската конференция по сигурността Столтенберг определи като най-голям риск от всички Путин да спечели войната.

Той предупреди, че ако това стане, ще бъде отправено послание до други авторитарни лидери по света, че и те могат да използват сила, за да получат, каквото искат.

Европейският съюз обмисля сключването на предварителни договори с военната индустрия за ускоряване производството на боеприпаси и техника, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен на Мюнхенската конференция по сигурността. Тя сравни ситуацията с договорите, които бяха сключени за ковид вакси

Искаме да финансираме производството на муниции за Украйна, защото тя наистина има нужда от тях, подчерта Фон дер Лайен.

"Смятам, че е време наистина да бъде ускорено и увеличено производството на стандартизирани продукти, от които Украйна силно се нуждае, например стандартните боеприпаси. Не разполагаме с месеци и години за попълване на резервите и подготвяне на доставки за Украйна."


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.