Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Украйна си върна още един стратегически град в Донбас
2 Октомври 2022
Руското министерство на отбраната обяви, че изтегля войските си от Лиман заради "опасността от обкръжаване на съюзническите войски". Градът Градът беше използван като логистичен център от Русия
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските сили ще отвоюват от Русия още райони в източната област Донбас. Москва изтегли войските си от стратегическия украински град Лиман, което се разглежда като значителен неуспех за нейната кампания на изток, предаде БНР. 

В късното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че боевете в град Лиман продължават, но украинското знаме вече се вее в града и обеща, че украинците ще отвоюват завзетите територии.

По-рано руското министерство на отбраната обяви, че изтегля войските си от Лиман заради "опасността от обкръжаване на съюзническите войски". Отвоюването на Лиман е от стратегическо значение за Украйна. Градът беше използван като логистичен център от Русия и може да даде на украинските войски достъп до повече територии в регионите на Донецк и Луганск.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.