Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕК предлага инструмент, чрез който получава извънредни правомощия за доставки при кризи
19 Септември 2022
Предложеният инструмент е в отговор на забавянето на доставките по време на пандемията от Covid-19 и при инвазията на Русия в Украйна
Европейската комисия предлага инструмент в подкрепа на Общия пазар, чрез който базираните в Европа фирми могат да бъдат принудени да дадат приоритет на производството на ключови продукти и стоки от резерва в случай на сериозни кризи. Ако бъде приет, той би дал на Еврокомисията извънредни пълномощия за справяне с евентуална криза на доставки.

Предложеният от Комисията инструмент е в отговор на забавянето на доставките, каквито случаи имаше по време на пандемията от Covid-19 и в момента на инвазията на Русия в Украйна.

Първата цел на този инструмент ще бъде да гарантира, че страните членки ограничават свободното движение на хора, стоки и услуги до това, което е абсолютно необходимо за справяне с кризата.

За да бъде прието предложението, то трябва да получи одобрението на Европейския парламент и Съвета на ЕС. Запознати обаче прогнозират сериозен отпор от бизнеса и някои страни членки, които виждат свръхконцентрация на власт от страна на Комисията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.