Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Светът се сбогува с кралица Елизабет II
19 Септември 2022
Държавното погребение събра в Уестминстърското абатство 2 000 държавни глави и премиери от цял свят, монарси и високопоставени фигури
Обединеното кралство и светът се сбогуваха с кралица Елизабет II. Държавното погребение събра на църковната служба в Уестминстърското абатство 2 000 държавни глави и премиери от цял свят, монарси и високопоставени фигури, предаде БНР.

Скай нюз отбеляза в коментар по повод на погребалната служба в Уестминстърското абатство, че никога толкова много световни лидери не са се събирали заедно за едно събитие за толкова кратко време. А иначе, след пристигането на ковчега в църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор и проведената там служба, на практика приключи публичната официална част на погребението на Елизабет II.

Ковчегът на монарха бе положен в кралската крипта на църквата. От него бяха свалени императорската корона, златното кълбо с кръст отгоре и скиптъра и положени на олтара.

Около 21:30 часа българско време на частно събиране в тесен кръг на най-близките членове на кралското семейство и главният свещеник на Уиндзор ще бъде извършено самото погребение със спускането на ковчега в кралската гробница в мемориалния параклис "Крал Джордж Шести", който е част от църквата.

Елизабет II е единадесетият британски  монарх, който ще бъде погребан в църквата "Сейнт Джордж", заедно с баща ѝ крал Джордж Шести, кралицата-майка и нейната сестра Маргарет.

Там ще бъде преместени тленните останки и на съпруга ѝ принц Филип, който почина миналата година.

Траурът на кралското семейство ще продължи още една седмица - до 26 септември включително. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.