Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха масов гроб в освободения от руските войски град Изюм
16 Септември 2022
Володимир Зеленски сравни откриването на масов гроб в Изюм със смъртните случаи в градовете Буча и Мариупол, които се превърнаха в символ на руските зверства
Украинските власти откриха масов гроб с повече от 440 тела в град Изюм в Харковска област, който беше отвоюван от руските сили преди дни, съобщиха официални лица. Някои от хората са били убити при обстрел и въздушни удари, казаха от полицията.

Украинският президент Володимир Зеленски сравни откриването на масов гроб в Изюм със смъртните случаи в градовете Буча и Мариупол, които се превърнаха в символ на руските зверства.

Предприети са процесуално-следствени дейност. Главният полицейски следовател за Харковска област Серхий Болвинов, заяви пред британската телевизия "Скай нюз", че тленните останки ще бъдат обект на разследване с цел събиране на доказателства за военни престъпления, извършени от Русия. Очаква се днес мястото да бъде посетено от украински и международни журналисти.

На украинската полиция е известно също, че в Харковска област има редица други масови гробове, след като регионът беше няколко месеца по руски контрол, добави още следовател Болинов.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.